Netatmo

Árukereső.hu
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Legrand Zrt.

 

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Összehasonlítás

Patch panelek LCS3-LCS2


A patch panel feladata és alkalmazása a rack szekrényekben

A patch panel fogalmával sokan nincsenek tisztában, de ez természetes, hiszen nem egy, a hétköznapi tárgyak közé sorolható dologról van szó, hanem az informatika területén egy gyakran használt alkatrészről, elemről. A patch angol eredetű szó, foltot jelent. De mi köze van ennek a panelhez és mi a panel feladata?
A patch panel az informatikai, illetve telekommunikációs rendszerek részeként működik. Ezek a rendszerek, illetve hálózatok a rack szekrényben találhatóak. Egy rack szekrény sokféle alkatrészt magába foglalhat, attól függően, hogy pontosan milyen elemekből álló hálózatot alakítottak ki benne. Nincs egyféle hálózat, minden esetben el lehet dönteni, milyen elemekből álljon össze, utólag bővíthető és variálható is. Egy hálózatnak megvannak az alapvető elemei, ezek közé tartoznak a rendezők, kábelek, csatlakozók, amik kapcsolatot és rendszert teremtenek az alkatrészek között.

A patch panel is egy ilyen rendező, aminek az a pontos feladata, hogy a kábelezésben nyújtson segítséget. Egy patch panel azért nélkülözhetetlen a rack szekrényből, mert lehetővé teszi, hogy a strukturált kábelezés megvalósulhasson. A patch panel nélkül nem lenne olyan átlátható az egész, a kábelek könnyebben összegubancolódnának. Alapvető a használata, mert nemcsak egyszerűbb vele kialakítani a rack szekrény tartalmát, de a későbbiekben arra is lehetőséget biztosít, hogy a hálózatot bővíteni lehessen. Több patch panelt is fel lehet használni egyetlen hálózaton belül, a rendező szekrények elemeiként, így több kábel integrálható a rendszerbe.

Termékkínálatunkban többféle optikai patch panel is képviselteti magát, amiket kedvező áron forgalmazunk ügyfeleinknek. A patch panelekhez kapcsolódó kiegészítőket is megvásárolhat ugyanitt, jól felszerelt webáruházunknak köszönhetően teljessé teheti a rack szekrény felszereltségét! Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink valamelyikén, amennyiben színvonalas és megbízható termékeket szeretne vásárolni online!