E-mail: info@legrandaruhaz.hu

E-mail: info@legrandaruhaz.hu

 

Legrand okosotthon

Legrand okosotthon termékek a modern otthonokhoz!

Az okoseszközök korában élünk, amikor már szinte mindent vezérelni, ellenőrizni tudunk a nálunk lévő elektronikai készülékekkel. Nem maradhat ki a saját otthonunk sem az okoseszközök térhódításából. Egy okosotthon kontrollálhatóbb, biztonságosabb lehet a megfelelő eszközök használatával. Az egyik legnagyobb előnyük, hogy összeköthetőek a mobiltelefonnal, és mobilalkalmazás használatával is irányíthatóak. Akár otthon tartózkodik a tulajdonos, akár házon kívül van, pár érintéssel zárhat, nyithat ajtókat, vagy megnézheti a kaputelefon kameráján, ki áll az ajtó előtt.

A Legrand okosotthon kiépítéséhez elsősorban szükséges egy Legrand okosotthon központ megvásárlása és beépítése. Ha nem tervezi bonyolultabb rendszer kialakítását csak a meglévő lámpákat szeretné olyan helyről kapcsolni ahol a kábelezés nincs kiépítve akkor a párosított szettek vásárlása elegendő (ezekre a szettekre egy másik cikkben még visszatérünk).

Legrand okosotthon rendszer: teljesen ingyenesen letölthető és használható (előfizetési díj mentes), magyar nyelvű applikációval: Home + Control Távvezérlésre, automatizálásokra és hangvezérlésre képes, gyárilag támogatott rendszerek: Apple Homekit, Google Home és Amazon Alexa Homekit kóddal ellátott termékek (numerikus és QR) Legrand Valena Life, Valena Allure, Céliane, Program Mosaic, Plexo55 és CX3 eszközökkel ellátott okos otthon rendszer kiépítéséhez szükséges 1 darab okosotthon központ telepítése, amely átjáróként (Zigbee / Wi-Fi gateway) funkcionál a további készülékek és az otthoni Wi-Fi hálózat között. Különböző családú központok bármilyen kombinációban képesek kommunikálni a különböző családú okos rendszerelemekkel (pl. CX3 moduláris központ alkalmas Valena Life okos kapcsolókkal vagy Plexo55 vízmentes dugaljakkal kommunikálni) Központi egységek közvetlenül csatlakoztathatók az otthoni Wi-Fi hálózatra majd ezt követően képesek megtalálni az összes rendszerelemet (okos kapcsolók, okos csatlakozóaljzatok, stb..), okos rendszerbe foglalva azokat.

Okosotthon központok legfőbb funkciói:

 • lehetővé teszi az okos rendszerelemek megjelenését a telefonra és/vagy táblagépre ingyenesen letölthető magyar nyelvű Home+ Control alkalmazásban, így felhőn keresztül bárhonnan elérhető és vezérelhető lesz a hálózat
 • lehetővé teszi a rendszer összekötését különböző okosotthon központokhoz és asszisztensekhez: Google Home/assistant, Apple Homekit/Siri, Amazon Alexa
 • a hálózatban lévő okos rendszerelemek számára forgatókönyveket lehet létrehozni, azaz akár egyetlen gomb megnyomásával több eszköz állapotát lehet megváltoztatni egyszerre (pl: a lakás elhagyásakor egyetlen gomb megnyomásával a rendszer leengedi az összes redőnyt és lekapcsolja az összes lámpát)
 • a hálózatban lévő okos rendszerelemek számára automatizálásokat lehet létrehozni, azaz bármilyen gomb megnyomása nélkül, összetett feladatok végrehajtására képes az otthon (pl. éjfélkor kapcsolja le külső világítást és vegye le a fűtést)
 • a központi egység automatikusan frissíti a hozzárendelt eszközök firmware-ét, így biztosítva a rendszer jövőállóságátKözponti egységek szerelését tekintve két csoportba foglalhatók:

 • hagyományos szerelvénydobozba süllyeszthető változatok: Valena Life, Valena Allure, Céliane, Program Mosaic (1 db forgatókönyv távvezérlővel szállítva)
 • elosztószekrénybe szerelhető, kalapsínre pattintható változat: CX3 Netatmo
Tovább

A Legrand okosotthon termékei közé tartozik a wifis kaputelefon szett, a wifis kapucsengő szett, a kaputelefon beltéri egység és az okostermosztát is. Kényelem, praktikum, biztonság és design jár kéz a kézben ott, ahol a Legrand okosotthon termékeit telepítik és használják.

 

Ha felkeltettük az érdeklődését okosotthon termékeink iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink egyikén, hogy Önnek is Legrand okosotthona lehessen!

A Legrand Home + Control funkciói:

Legrand Home + Control okosotthon rendszer kiépítéshez szükséges 1 darab okos központi egység telepítése, amely átjáróként funkcionál az okos eszközök (Zigbee) és az otthoni Wi-Fi hálózat között.

Legfőbb funkciói:

 • lehetővé teszi az okos rendszerelemek megjelenését a telefonra és/vagy táblagépre ingyenesen letölthető magyar nyelvű Home+ Control alkalmazásban, így felhőn keresztül bárhonnan elérhető és vezérelhető lesz a hálózat
 • lehetővé teszi a rendszer összekötését különböző okosotthon platforomkhoz és asszisztensekhez: Google Home/Assistant, Apple Homekit/Siri, Amazon Alexa
 • hálózatban lévő okos rendszerelemek számára forgatókönyveket lehet létrehozni, azaz akár egyetlen gomb megnyomásával több eszköz állapotát lehet megváltoztatni egyszerre (pl: a lakás elhagyásakor egyetlen gomb megnyomásával a rendszer leengedi az összes redőnyt és lekapcsolja az összes lámpát)
 • hálózatban lévő okos rendszerelemek számára automatizálásokat lehet létrehozni, azaz bármilyen gomb megnyomása nélkül, összetett feladatok végrehajtására képes az otthon (pl. éjfélkor kapcsolja le külső világítást és vegye le a fűtést)
 • automatikusan frissíti a hozzárendelt eszközök firmware-ét, így biztosítva a rendszer jövőállóság
Tovább

Legrand szerelvény konfigurátor