Hírek

Legrand Céliane Netatmo
2020.07.31 10:57

A Legrand Céliane egy régóta és sokszor megújuló szerelvény család ami fejlesztése egy újabb mérföldkőhöz érkezett. A termékcsalád szerelvényei mivel a prémium kategóriát képviselik illetve nagyon könnyedén mindenféle szerszám nélkül szerelhetőek nagyon népszerűek azok számára akik építkeznek illetve felújítanak. A sorozat nagyon szép formatervezezésű és a keretek színválasztéka nagyon széles sklálán mozog, de eddig nem kínált okos megoldásokat a vásárlóinak. Nos ennek most vége! Megérkezett a Céliane Netatmo! A Zigbee protokollt használó intelligens otthoni termékek sorozata.

 

Céliane Netatmo:

A Céliane közismert gyártási minőségéről illetve gyönyörű kiviteléről. A Céliane Netatmo-val a Legrand egy újabb és szélesebb vásárlói közönségnek kínál megoldást ami nem csak a precizitást illetve a mínőséget hanem az otthonok távoli vagy kényelmesebb felügyeletét is lehetővé teszi.

A gyártás és a formamínőség szempontjából semmi nem változott. A Zigbee protokoll hozzáadásával auonban egy új világ nyílik meg a vásárlók felé.

 

Egy új kezdet:

Elöször is egy kezdőcsomag megvásárlására van szükség, amely tartalmazza a WI-FI  átjárót is. A segítségével lehet ellenőrizni a fogyasztók, okos villanykapcsolók illetve az okos konnektorok állapotát az okostelefonon keresztül.

A kezdőcsomag 3 színben választható:

  • Legrand Céliane Netatmo intelligens kezdő csomag - központi egység intelligens csatlakozóaljzattal + főkapcsoló fehér 064820
  • Legrand Céliane Netatmo intelligens kezdő csomag - központi egység intelligens csatlakozóaljzattal + főkapcsoló grafitszürke 064828
  • Legrand Céliane Netatmo intelligens kezdő csomag - központi egység intelligens csatlakozóaljzattal + főkapcsoló titánium 064827

Ez az átjáró teszi lehetővé, hogy az összes szerelvény nagyon alacsony energia fogyasztással kommunikáljon egymással. Ezután az információkat WiFi-n keresztül elküldje a Home + Controll alkalmazásnak.

Telepítés:

Csak csatlakoztatni kell a kábeleket a kezdőcsomaghoz (a bekötést bízzuk villanyszerelő szakemberre!) amikor a beszerelés megtörtént tovább is léphetünk a konfiguráláshoz az alkalmazásban.

Alkalmazás konfigurálás:

A Home + Controll elérhető és ingyenesen letölhető:

 

 

Le kell tölteni a telefonra az alkalmazást és létrehozni egy fiókot. Amint ezek a lépések elkészültek máris meg lehet kezdeni a Céliane Netatmo eszközök hozzáadását az alkalmazáshoz. A vezeték nélküli vezérlőn meg kell nyomni a konfiguráló gombot és a LED zöld színre vált és a kezdőcsomag LED.je is szintén zöldre vált ami lehetővé teszi a WI-FI hálózatra történő csatlakoztatást.

Amikor a csatlakozás megtörtént frissítésre is sor kerülhet ez a folyamat nem tart sokáig.

El is kezdheti otthonának létrehozását. Ez lehetővé teszi a helyiségek meghatározását és az eszközök elhelyezkedése szerinti rendezését (pl. hálószoba, konyha)

A vezeték nélküli vezérlők és az aljzatok hozzárendeléséhez egyszerűen nyomja meg a vezérlőt, amíg a lámpa kék színűvé nem válik és koppintson a csatlakoztatandó eszközre háromszor.

Alkalmazás felület:

A Home + app felülete nagyon egyszerű. Logikus és jól megtervezett felépítése segítségével az eszközök szervezése szobánként történik, így könnyebb az eszközök kezelése.

A különféle lehetséges műveleteket nem rejtik el a menük és almenük így minden felületen könnyed vezérlést tesz lehetővé.

Különböző beállításokat alkalmazhatunk pl: napkelte, napnyugta, tv nézés stb.

Az alkalmazás lehetővé teszi az energiafogyasztási szokások megfelelő kezelését így energiát is megtakatíthat a segítségével.

A vezeték nélküli kapcsolókkal vagy az appal kikapcsolhatja az összes készenléti módban lévő eszözét éjszakára vagy amikor a házat elhagyja.

Egyéb integrációk:

A Céliane Netatmo sorozat bagyon nagy előnye, hogy kompatibilis a telefon hangvezérési lehetőségeivel (Alexa, Google Assistant, Siri).

A beállítás egyszerű csak be kell lépni a Google- be és megkeresni a Home + szolgáltatást amely felkéri önt, hogy csatlakozzon fiókja azonosítójához. Amint ez megtörtént meg fogja találni az összes vezérelhető berendezést. Nagyon javasolt a kiegészítők megfelelő elnevezése és a megfelelő helyiségbe helyezése.

Például ha az intelligens konnektorba a TV van csatlakoztatva és a konnektort átnevezte TV-re akkor a következőképpen vezérelhető a megfelelő nyelven:

"Rendben Google, kapcsold ki a TV-t a nappaliban"

Amint láthatja a Legrand egy nagyszerű fejlesztést hajtott végre a Céliane termékcsaládban. Az új okos eszközök vezérelhetőek telefonos appal, vezeték nélküli kapcsolókkal illetve hanggal is mindezt úgy, hogy a szerelvények mögé vagy elé semmilyen plusz eszköz beépítésére, beszerelésére nincs szükség. Az alkalmazás jól megtervezett és számos lehetőséget kínál, miközben a felülete letisztult és könnyen kezelhető.

Vissza