E-mail: info@legrandaruhaz.hu

E-mail: info@legrandaruhaz.hu

 
Hasznos olvasnivalók

Legrand szünetmentes tápegysék

2019.03.19 08:00

Miért érdemes nem csak az irodába, de otthonra is beszerezni egy szünetmentes tápegységet?

A szünetmentes tápegység fogalmát szinte mindenki ismeri: többnyire munkahelyi felhasználásra tervezett, nagy teljesítményű berendezésekről van szó, amik arra szolgálnak, hogy egy esetleges áramkimaradás esetén legyen idő elmenteni az éppen futó munkameneteket, és ne történjen meg minden munkavállaló és munkaadó rémálma, az adatvesztés. Irodai környezetben szinte mindenhol megtalálható a szünetmentes tápegység, hol kisebb, hol nagyobb változatban, azonban az otthonokban ez a megoldás ma még nem általános, pedig igen hasznos tud lenni. Hogy miért?

Képzeljünk el egy átlagos helyzetet. Ülünk az otthonunkban, a számítógép előtt, és épp egy dokumentumot gépelünk, vagy játszunk valamilyen játékkal. Mindkét esetben fontos a mentés, ezt talán nem is kell magyaráznunk. Ha hirtelen elmegy az áram, mert elszakad egy fővezeték, vagy lecsapódik a biztosíték, akkor elvesztjük a dokumentumot, vagy legalábbis egy részét, illetve kezdhetjük elölről a játékunk adott pályáját. Ez minden embert kihoz a sodrából, érdemes tehát ezt a problémát inkább jó előre orvosolni.

A szünetmentes tápegységeket pedig pontosan erre találták ki: ha áramkimaradás van, akkor a számítógép még működhet egy meghatározott ideig, és el tudjuk végezni a munkamenet elmentését, be tudjuk fejezni a pályát, és ki tudjuk kapcsolni a gépet, így sem adatvesztés, sem rendszerkárosodás nem fenyeget bennünket. A szünetmentes tápegység működésének meghatározott ideje a kapacitástól függ; a legolcsóbb modellek nagyjából fél percig bírják, a komolyabbak azonban akár 10-15 percig is képesek működtetni a rájuk kötött berendezéseket, sőt, bővíthetőek is, így a rendelkezésreállási idő meg is sokszorozható.

Ha meggyőztük, és önnek is szüksége lenne szünetmentes tápegységre az otthonába, akkor keresse fel a Serversystem Kft. webáruházát, amit a www.legrandaruhaz.hu címen találhat meg, és válasszon széles kínálatunkból! Ha előzetesen kérdése, vagy észrevétele lenne, keressen bennünket a +36-62-633-629-es telefonszámunkon, vagy írjon üzenetet az aruhaz@serversystem.hu e-mail címünkre!

Legrand szerelvény konfigurátor